Pagina's

maandag 12 september 2011

Verslag voorbereidingsrit: 9/11 Twin (water)Towers-rit

Op deze historische dag ( remember 10 jaar geleden, maar vooral remember 36 jaar geleden: de geboorte van ons aller ondervoorzitter Tom Bidon ) werd het nieuwe baggerseizoen 2011-2012 op gang geschoten. Dit op een nieuwe startplaats ad interim. Omdat ons nieuw lokaal Torenhof nog dicht was wegens vakantie was de nabijgelegen parking van de Steenoven de plaats van vertrek.
Blijkbaar was dit niet iedereen duidelijk (nietwaar Roel?) maar uiteindelijk kon uw verslaggever drie oude getrouwen verwelkomen: Roel, kleine Vijverman en Stijn Proost kwamen met volle goesting aan de start, de één al met wat meer kilometers aan de start dan de andere. We kregen nog gezelschap van een nieuw lid, rechtstreeks geïmporteerd uit de rennersstal van onze Belgisch kampioen Wim Coessens. Hans had zijn deelname via het sociaal netwerk aangekondigd ( iets wat we iedereen aanraden by the way ) en werd door de Pruine Proekskes direct aanvaard.
Uw verslaggever haalde zijn inspiratie voor deze rit uit de historische gebeurtenissen in New York, dag op dag 10 jaar geleden: een ode aan de Twin Towers. Omdat de WTC torens aan Brussel Noord wat veraf lagen zochten we een alternatief in onze buurt en geef toe, de watertoren van St Lievens Esse en zijn broertje op de rand St Lievens Houtem/Borsbeke kunnen de vergelijking zeker doorstaan. Langs de burcht ging de rit richting Ressegem via t kasteelbaantje om zo het alombekende Schapenbrugske te overschrijden richting Woubrechtegem. In die eerste kilometers konden we direct merken dat onze vriend Vijverman over een prima conditie beschikt. Hij reed constant vooraan, meestal vergezeld van uw verslaggever-gids en hij schudde hard aan de boom toen we richting St Antelinks trokken: kleine Vijverman heeft een weddenschap lopen met iemand om 130 km van de Regiotour te rijden en geloof ons: hij zit perfect op schema. Proost daarentegen had nog last van de naweeën van een griepje en voor hem ging het op dat ogenblik wat te snel. Nieuwkomer Hans en Roel volgden gezwind.
Het wachten op de traagsten werd perfect opgevolgd en samen reden we a l'improviste naar het Duivenbos waar we nog s door het bos wilden rijden. Alles ging vlot maar we ondervonden al snel dat het pad de laatste maanden niet meer vrijgehouden was en dus hier en daar overwoekerd werd met netels en doornen. Die hingen ook op borst- en ooghoogte en uw verslaggever kon al snel met overgesneden polsen uitpakken. Op het einde van het Duivenbos was het pad al bijna niet meer zichtbaar maar een weg terug was er niet (of twas toch geen optie) en dwars door de netels zetten we onze weg verder. Tintelend namen we de afdaling aan de Bever en zo trokken we via grondgebied Steenhuize naar de Noordelijke Toren, de watertoren van Esse. We hadden nu al de meeste deelgemeenten van Herzele aan onze scalp hangen en dat deed ons besluiten de Zuidelijke Toren te benaderen langs de Pardassenhoek en Oombergen via Hillegem. Ook hier reed Vijverman indrukwekkend door, van nabij gevolgd door Hans, die ook wel wat zomerkilometers met de koersfiets op zijn palmares staan heeft. Langs de overblijvende deelgemeente Borsbeke reden we na een dertig kilometer terug naar onze startplaats. Een laatste inspanning van uw verslaggever werd overgenomen en tot het einde verder gezet door Vijverman. Roel en Hans pikten hun wagonnetje aan. De aprés MTB werd een déjà vue want onze oude stamplaats bij de Roele ( en vooral nonkel Willy ) werd bezocht door de Pruine Proekenbrigade. Meerdere donkere Leffes werd geconsumeerd en nonkel wordt bedankt voor de droogjes die de natjes moesten compenseren. Het was uiteindelijk al half twee eer de laatste het licht uitdeed. Uw verslaggever zag ( en voelde ) dat het goed was geweest.
Volgende week beginnen we er officieel aan: ons lid Mezel verwacht ons in zijn thuisbasis Wachtebeke om er op het plaatselijk domein Puyenbroek te verwelkomen voor de mountainbiketocht aldaar. Aanwezigen van de vorige editie weten dat het parcours vrij snel en vlak is maar dat de après een echte uitdaging vormt. U komt toch ook?

1 opmerking: