Pagina's

donderdag 22 september 2011

Verslag VTT Wachtebeke 18/09/2011

Hoe zou het nu zijn met Koen De Mezel: dat is de vraag die sinds afgelopen zaterdag door het hoofd speelt van menig Pruine Proek. Immers, ons gewaardeerd lid en tevens gastheer van deze rit is zaterdagavond ( toen zijn lijf al vol adrenaline zat ) ongelukkig ten val gekomen op zijne poep. Zijn staartbeen ( hij heeft er maar 1 ) werd hierbij hard geraakt en het resultaat was dat zondagmorgen de heer De Mezel de belangrijkste afwezige was. Alvast veel beterschap Mezel en hopelijk tot binnenkort.

Wel aan de start op het domein Puyenbroeck waren de heren Coessens, Boonaert, Brusselman en uw verslaggever. Dit viertal kreeg gezelschap van één van de nieuwe luitenanten van Belgisch Kampioen Coessens en deze jongeling heet ( om het nu s voor iedereen gemakkelijk te maken en omda we toch nog genen hadden met dienen naam ) KOEN ! Gelieve zelf een rugnummer of bijnaam toe te voegen aub.

Onder een fris zonnestraaltje begon dit groepje aan de rit van 34 km en uw verslaggever nam de eerste kilometers voor zijn rekening. Alles verliep vlot tot we aan de Moervaart kwamen, dit stukje onverhard langs de dijk van Eksaarde was door de regenval van de dag ervoor herschapen in een spiegelgladde modderbrij. Verslaggever moest ongeveer halfweg voet aan grond zetten en achter hem maakte Wim zijn wekelijkse valpartij. Al bij al kwamen we zonder nat pak ( blijkbaar zijn er na ons nog enkele t water van de vaart ingeraakt). Andy was na die passage blijkbaar al vergeten dat het lang geleden was dat hij nog op een fiets zat want met een stevig tempo nam hij de leiding van de groep en bracht ons naar de eerste bevoorrading. Die was al even mooi als de rit tot dan was geweest ( een openbaring in vergelijking met de rit van vorig jaar ). Ook na de versterkende hapjes en drankjes bleven we het mooiste uit de streek halen en af en toe werden we zelfs vergast op kilometerslange boswegels. Langs de grens met Nederland werd deze leuke rit verder afgewerkt tot ... de heer Brusselman opeens spoorloos verdwenen was. Valpartij, lekke band, fysieke letsels ? Niemand kon het ons zeggen, behalve dan den Boonaert die Andy uit het zicht onttrok van de andere renners. Onze Pruine Proek zat letterlijk met een bruine broek en zette "het schof open", het gat afkuisend met briefkes van tien en twintig euro en nog een oud lottoformulier. Na deze illegale lozing was het bij Andy dan ook in t algemeen een beetje op en het was wel duidelijk dat hij geen ritwinnaar zou worden. Toen we op ongeveer vier kilometer van het einde het beruchte kasseiwegje ( zie voor meer uitleg naar t verslag van vorig jaar op onze vorigen blog ) opreden, bleef het verbazingwekkend kalm. Wim nam de leiding maar drukte het tempo en schalkse blikken werden naar de tegenstand geworpen. We verlieten de kasseien voor een ( nieuw tov vorig jaar) veldwegje en daar besloot uw verslaggever het kopwerk over te nemen. Met een strak tempo ontdeed de groep zich Brusselman en uiteindelijk ook van onze nieuwkomer Koen ( die kan terugblikken op een sterke entree). Met de Belgische én de vicekampioen in het wiel wist uw dienaar dat winnen heel moeilijk zou worden. Wachten tot de modderige weide van vorig jaar, 500 meter voor de aankomst, was dan ook zijn taktiek en misschien zou dat ook de goeie zijn geweest, ware het niet dat dat stuk er niet meer inzat. Net op t ogenblik dat hij zich dit realiseerde schoot Bart als een pijl uit een boog uit het wiel ( Bart, die zich in deze rit telkens liet meedrijven maar nooit de koppositie had overgenomen ) en met Wim in zijn zog won zilveren medaille Boonaert zijn eerste van het seizoen.
U wil natuurlijk ook weten hoe den après was in Wachtebeke (toch de reden waarom deze rit een klassieker wordt genoemd)? We hadden een plaatsje achteraan de tent ( net als vorig jaar ), we wonnen geen fiets ( net zoals vorig jaar ), de Leffe was lekker ( net als vorig jaar ) en op sommige momenten zelfs gratis ( niet zoals vorig jaar, maar de vrouwelijke diensters de kop zotmaken door over décolté's op de Oktoberfeste in Munchen te beginnen helpt daar blijkbaar aan ) zodat we, behalve de organiserende leden, net als vorig jaar als allerlaatsten de tent uitstapten. Het was weer goed geweest en stiekem hopen we volgend jaar op een iets grotere delegatie van de Pruine Proeken, dit was reklame voor het mountainbiken ( én voor de reputatie van de Pruine Proeken ).

PS Er zijn, net als van de eerste rit, foto's van deze rit maar uw verslaggever is op dit ogenblik nog op zoek naar t kabelke om van de kodak naar de website te plaatsen. Wij hopen deze zo snel mogelijk op deze blog te plaatsen.

Sportieve groeten

Het PP Bestuur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten