Pagina's

woensdag 9 november 2011

Verslag MTB Herdenkingsrit Tom De Pelecijn

Dit verslag komt met tien dagen vertraging op onze blog, beste lezer, maar dat heeft een goeie reden. We reden op 30/1O een herdenkingsrit Tom De Pelecijn omdat onze sympathieke ondervoorzitter vanaf deze zondag enkele maanden niet kan meerijden met ons mountainbikeclubje. Tom zou de donderdag daarop ( 3 november ) geopereerd worden aan zijn schouder, om de kwalijke gevolgen van een arbeidsongeval teniet te doen. Onze herdenkingsrit was dan ook bedoeld als een eerbetoon aan Tom, waarbij hij figuurlijk met ons zou meerijden. De rit zou de plaatsen aandoen die belangrijk zijn of geweest zijn in het leven van Tom voor zijn operatie.

Maar wat als Tom deze complexe operatie in het slachthuis, pardon, ziekenhuis van Zottegem niet zou overleven ? Is er dan wel sprake van een herdenkingsrit ??? Spreken we dan niet van een In Memoriam De Pelecijn VTT of een RIP TOM ritje ??? Dat, en dus enkel dat, is de reden dat we gewacht hebben met dit verslag tot we zeker waren dat Tom het operatiekwartier gezond en wel verlaten had. Tom heeft nog last van het opengesneden vlees en het nieuwe schoudergebraad maar we verheugen ons nu al op de dag dat hij onze rangen opnieuw komt vervoegen. Veel sterkte en een goed herstel toegewenst ondervoorzitter. Speciaal voor u deze fotomontage:


 Tom werd geboren in het gezegende jaar 1975 in deze ouderlijke woning

















En ging naar t school in t kloosterken van Riesegem.



na t scholeke stak hij deugnieterij uit op het lokale basketbalpleintje. Naar t schijnt zou hij daar ook ontdekt hebben dat meiskes best interessant kunnen zijn :-)



Op sportief vlak was Tom een begenadigd voetbaldier: bij Livinus Houtem werd hij als groot talent bestempeld en hij zou er zeker nog op een foto prijken in de kantine, ware het niet ... dat er van t voetbalplein en kantine niks meer overschiet. De club ging in vereffening toen het jonge raspaardje Tom DP transfervrij andere oorden opzocht.


 

Het voetbalplezier moest echter wijken voor het vrouwelijk schoon: en de schoonste van allen was/is zijn  deerne Karolien geworden. Zij zorgde voor een gesmaakt onthaal ten huize De Pelecijn en vergastte de deelnemende Pruine Proeken op een natje en een droogje.


 
En de opvolging is verzekerd: de kleinsten De Pelecijn, Tibe, aanschouwde de gespierde lichamen en de stalen rossen van de renners en liet al weten binnen enkele jaartjes mee aan de start te staan van een PP baggerseizoen.





Het leven is niet alleen zuipen, kindjes maken en velooke rijden maar er moet ook af en toe gewerkt worden, en daarom werd ook de fabriek bezocht waar Tom werkt. We hadden graag kennis gemaakt met zijn ploegmaat en zijn werkmakkers maar twas blijkbaar schafttijd en we konden niemand strikken.

Het was een aangename rit die werd afgesloten met een eindsprint waarbij iederen gebrand was om te winnen. De winnaar van deze klassieker werd David Bauwens die het in een spannende tweestrijd kon halen van Vincent. Bjorn nam het brons mee naar huis. Maar de bloemekees, die werden opgedragen aan Tom, de immens geliefde ondervoorzitter.












3 opmerkingen:

  1. Ik krijg er de tranen van in de ogen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En nog vergeten: 't was bovendien ook nog es een mooie rit, uitgestippeld door onze trouwe gastrijder Alain Proviste.

    BeantwoordenVerwijderen