Pagina's

woensdag 30 oktober 2013

2 voor de prijs van 1: Verslag "Leeuwergems trainingsritje" en "Tweemolenpad VTT" 20 en 27 okt. 2013

20/10 Sorry beste sportvriendjes, uw verslaggever is wat laat voor zijn verslag van wat uiteindelijk zijn eigen rit geworden is. Oorspronkelijk stond op deze datum de Kwakkelroute van Wim Coessens gepland maar door diens valpartij is deze rit logischerwijze uitgesteld naar een later te bepalen datum ( waarschijnlijk voorjaar 2014 ). Uiteraard is een goed bestuur voorbereid op zulke situaties: uw verslaggever heeft dan altijd zijn trainingsritje achter de hand.
En zo kwam het dus dat we voor de eerste keer in dit baggerseizoen afspraken aan ons interim-clublokaal: café Rio in Leeuwergem. Toen uw verslaggever klokslag negen uur aan zijn buurtcafé aankwam, stond er al heel wat schoon volk vertrekkensklaar. Het waren ( en dit niet in volgorde van schoonheid voor alle duidelijkheid ): Koenraad, Rob, Wim Buyle, Kristof Beke, Benny, Bart Boonaert. Twee andere leden Jurgen en Chris hadden dan weer het feesboekevenement nie goe bekeken en stonden aan het kerkplein in Herzele te schilderen. Terwijl we op hen aan het wachten waren, kwam ook David Bauwens uit het verre St Antelinks aangereden. Met elf gingen we dus uiteindelijk van start en verslaggever nam de 10 kleine negerkes mee naar t kasteel van Leeuwergem om er oa een pittig stukske als opwarming aan te bieden. Via Elene kruisten we de N42 om de richting van het skoone gehucht Cotthem uit te rijden. Deze zondag viel er weinig te beleven op gebied van valpartijen, en omdat Jurgen ook vandaag ( en waarschijnlijk de volgende weken ook ) aan het staartje ging, beperken we ons dan ook tot het opsommen van de betere renners: Wim, David, Chris en Bart gaven blijk van een goeie conditie.
10 kleine negerkes schreef ik zonet en dat was niet zonder reden: bij de doortocht in Herzele gaven Kristof en Benny er de brui aan en ook Boonaert liet ons in de steek, alhoewel dit bij hem te maken had met een oproep van zijn werkgever. Met een passage aan de Herzeelse burcht viel er toch iets te beleven: uw verslaggever deed een knieval bij het draaien op de met kasseien geplaveide burchtplaats, iets wat menig ridder hem in de jaren 1600 had voorgedaan. Op de terugweg naar Leeuwergem raapten we nog de plaatselijke brandweercommandant op die zich aan t voorbereiden was voor de TweemolenVTT, maar zelf verloren we David en Rob die koers naar huis zetten en dus de nabespreking lieten voor wat het was.

27/10 TweemolenVTT, een organisatie van WTC De Torenvrienden. Was het Frank De Boosere en zijn stormachtige weersvoorspelling of was het de regen rond halfnegen ( ha, da rijmt ), we weten het niet maar feit is dat voor het eerst dit seizoen er geen enkele Pruine Proek aan de start stond van deze organisatie. Een half uur later kwamen er dan toch, als muisjes uit het hooi gekropen, vier leden aan de inschrijvingstafel: een opmerkelijk frisse verslaggever, zijn schoonbroer Jurgen, een iets minder frisse Joris en de totaal onfrisse Bart Boonaert. Details gaan we hier niet prijsgeven en er zijn geen foto's van onze knaap maar laat het ons houden op " what happens in Aaigem stays in Aaigem maar den drank zal rijkelijk gevloeid hebben". Zo werd al snel duidelijk dat Jurgen deze keer een reisgezel had aan Bart  en ze beiden Joris en bibi moesten laten gaan. Dat ook Joris een feestje had gehad zag je niet aan zijn rijden, maar wel aan zijn verkeerde keuze qua pijlkesvolgen. Oké, het was ook een oranje pijlke, en oké dat is weldegelijk een berijdbaar baantje, maar dat deel dat geheel donker was gemaakt en het spinnenrag en spookkleed dat er hing was heus niet door de Torenvrienden omhoog gehangen. We zaten dus op het parcours van de Halloweentocht van de Riessegemschen gezinsbond. Eens terug op het goeie spoor mochten we de knappe passage door "den Aaigemschen bos" afwerken en werden we richting Erpe Mere gestuurd. Een goeie keuze, wat ons betreft en we hebben dan ook de indruk dat de lichte parcourswijziging er eentje is die goed uitvalt. Wij waren bevoordeeld door onze recente Dwars door Mere uitgave van Chris Beerens maar de mensen die uit andere streken kwamen zullen hier aangenaam verrast geweest zijn. Door de vrij laat op het parcours gezette tussenstop en het feit dat Joris en uw dienaar dachten er bijna te zijn, was het tijdverschil tussen ons vier - en dan vooral met Jurgen behoorlijk groot. Het dient wel gezegd: het gaat steeds beter ( sneller ) met hem en door zijn niet aflatende karakter om nooit op te geven, verdient hij meer en meer het respect van de meer ervaren Pruine Proek. Zijn top vijf plaats in ons klassement is hem dan ook gegund en wie weet waar dit gaat eindigen.
Uiteindelijk werkten we de 35 km af onder beter dan voorziene weersomstandigheden - er scheen zelfs af en toe een zonneke - en waren we door de sterke tegenwind in het laatste deel en soms zware glibberige ondergrond. Door later te starten moest Joris de nabespreking laten vallen en dat hij hiermee niet alleen was, bleek uit de matige bezetting aan de après-bike toog van deze organisatie, die na een snertjaar vorig jaar, toch wel beter hadden verdiend.
Benieuwd met hoeveel we in Zwalm gaan staan: mag de verslaggever dromen van een elftal aan de start van de HalloweenVTT ???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten