Pagina's

zondag 10 november 2013

Verslag Halloween VTT Zwalm 03/11/2013

Ritje op verplaatsing deze keer, en wat voor één. Door de aanhoudende regen van de afgelopen dagen/weken konden we ons alvast voorbereiden op een waterballet. Waarschijnlijk ook daardoor kregen we slechts vier Pruine Proeken aan de start in Zwalm: Jurgen, Bart, Chris en verslaggever trokken richting Vlaamse Ardennen om de HalloweenVTT af te werken. Dat dit geen gewoon ritje wisten we al bij aankomst. Omdat er geen parkeerplaatsen meer vrij waren aan de sporthal schoot uw verslaggever zich met zijn bruine Proekenmobiel het plaatselijk grasveld op en dit bleek een glibberige onderneming. Chris, die een half uur eerder een platte autoband had moeten vervangen door een "kerrewiel" ( dixit Chrisken zelve ) besloot wijselijk het grasveld niet als parkeerplaats te nemen en zocht verderop een parkeerplaatske. Een wijze beslissing bleek iets later: een deelnemende mountainbiker met een Fordje reed zich enkele minuten later lekker vast in het weiland en kon 100 per uur rijden zonder ook maar één meter vooruit te gaan.
Genoeg over auto's, fietsen gvdomme: allé ploeteren. Amper twee kilometer verlieten we Zwalm langs de Zwalmbeek richting Paddestraat en deze strook was een duidelijk voorbeeld van wat ons de komende 35 kilometer te wachten stond: ploeteren, glijden, voet aan grond en voor sommige bikers valpartijen, we zagen en ondervonden er alles van. Met de nodige kilo's smurrie trokken we verder, en ook al reden we eerst richting bekende wegels in het Zottegemse: de Vollander in Strijpen, Oudenhove en Hostellerie in Michelbeke lagen er nog nooit zo zwaar en vuil bij als deze keer. Voor onze rookie Jurgen bleek deze rit dan ook een ware martelgang maar met zijn ondertussen alomgeprezen karakter bleef hij de modderstroken moedig verwerken.
Naast de baggerwerken mochten we ook al eens een klimmeke verwerken: op de Rekelberg bleek Boonaert over de sterkste papieren te beschikken en was ondergetekende zeer tevreden de afstand tot een minimum te kunnen beperken, waarbij we veel stervende zwanen konden oprapen. Chris moest hier ook een gaatje laten en Jurgen reed op eigen tempo, zonder forceren, lustig verder. Het mooiste deel van de rit kwam er net voor en net na de bevoorrading in St Maria Horebeke. We hebben nog ergens het parcours van een nachtbike in Horebeke op gps en we beslisten er deze dit seizoen toch eens tussen te plaatsen: zo schoon en plezant was da daar.
Mogen wij trouwens promotie maken voor deze rit ? De bevoorrading die we mochten aanschouwen was een echt toppertje: koeken, wafels, soep me ballekes, fruit, zelfs snoepekes: u noemt het en ze hadden het. Ondertussen was het ook beginnen regenen maar dat kon ons eigenlijk nog weinig deren: we verteerden het resterende parcours zonder morren.
Na 38 km zat onze rit er op en trokken we richting sporthal en genoten we van enkele Enames om het suikerpijl weer op orde te krijgen. Eentje is geentje en na twee komt drie, en soms zelfs vier en vijf en uiteindelijk doet de lesten de deur toe: wij dus.
Zware rit, zware nabespreking: het was weer zo een typisch Pruine Proekendagje waarbij slechts één ding spijtig was: de geringe opkomst van onze leden. Komt dit door de verplaatsing naar het (verre/verdere) Zwalm?, was t weer nie goe genoeg of zijn ze nu echt allemaal ziek geworden?: misschien zullen we t maandag 11 november ontdekken: Dwars door de Denderstreek, een organisatie van MTB Aspelare ligt op ons te wachten: u kan in de voormiddag of namiddag rijden, als ge maar rijdt gedomme !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten